webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Αλεξάντερ Νανάου

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)  
2000 The Kindergarten in the Glastour (μμ)
2001 I mage of an Enemy (μμ)
2004 Wildwechsel (μμ)
2006 Peter Zadek inszeniert Peer Gynt
2009 Lumea văzută de Ion B. | The World According to Ion B.
2014 Toto si surorile lui | Toto and His Sisters

Carte Blanche στον Δημήτρη Εϊπίδη

Ο κόσμος σύμφωνα με τον Ίον Μπ. / Αλεξάντερ Νανάου

Το 2008, ο 62χρονος Ίον Μπ. ήταν ένας ακόμη άστεγος στο Βουκουρέστι. Στα νιάτα του ονειρευόταν να γίνει σκηνοθέτης, ενώ στη δεκαετία του ’70 ξεκίνησε να δημιουργεί κολάζ που περιέγραφε ως «οι ταινίες μου». Το μέλλον προβλεπόταν δυσοίωνο, ώσπου ένας νέος γκαλερίστας έμαθε κατά τύχη για την ύπαρξη του Ίον και των χίλιων περίπου έργων του. Ένα μόλις χρόνο αργότερα, ο Ίον θα ζούσε στο δικό του σπίτι, αναγνωρισμένος πια ως ένας απ’ τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Ρουμάνους εικαστικούς. Η απίστευτη ιστορία ενός αυθεντικού καλλιτέχνη που έζησε στις παρυφές της κοινωνίας, δημιουργώντας τέχνη στην πιο αγνή της μορφή. 


Σκηνοθεσία:Αλεξάντερ Νανάου
Σενάριο:Alexander Nanau
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Alexander Nanau
Μοντάζ:Mircea Olteanu
Ήχος:Vlad Voinescu, Filip Muresan
Μουσική:Dan Parvu
Παραγωγός:Andrei Cretulescu, Aurelian Nica, Alexander Nanau
Παραγωγή:HBO Romania
Συμπαραγωγή:Alexander Nanau Production
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία
Διάρκεια:61'
Έτος Παραγωγής:2009
Παγκόσμια εκμετάλλευση:HBO Romania andrei.cretulescu@hbo.ro
Βραβεία
Βραβείο Έμι (τμήμα Arts Programming) – Emmy Awards 2010
Χρυσό Βερίκοκο – Yerevan IFF 2010, Armenia
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 17:00 | ID:664
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff