webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Γιόουνι Χόκανεν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2000 Pyongyang Robogirl (μμ)
2002 No Need for Traffic Lights
2002 Children’s Palace
2003 Hong Kong SARS Blues (μμ)
2004 Tehran Taxi (μμ)
2007 DMZ (μμ)
2009 Kinbaku (μμ)
2013 Body of God

Carte Blanche στον Δημήτρη Εϊπίδη

Κινμπάκου – Η τέχνη του δεσίματος / Γιόουνι Χόκανεν

Το κινμπάκου, που στα ιαπωνικά σημαίνει «σφιχτό δέσιμο», αναφέρεται σ’ ένα είδος δεσίματος με απλούς, αλλά οπτικά περίτεχνους κόμπους και πολλά κομμάτια σχοινί από κάνναβη ή λινάτσα. Μια παράδοση 500 ετών, που ξεκίνησε από τους σαμουράι στο πεδίο της μάχης και εφαρμόστηκε κι απ’ τον Σιντοϊσμό, έρχεται μ’ αυτό το ντοκιμαντέρ πιο κοντά στη δική μας κουλτούρα, χάνοντας το εξωτικό της περίβλημα κι αποκαλύπτοντας την ουσία αυτής της μυσταγωγικής τελετής. Μία σπουδή για το ερωτικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων που το εφαρμόζουν


Σκηνοθεσία:Γιόουνι Χόκανεν
Σενάριο:Jouni Hokkanen
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jussi Arhinmaki
Μοντάζ:Kim Finn
Ήχος:Pekka Lipponen
Μουσική:Arto Ahvenainen, Simon Bartholomew, James Plankwood III
Παραγωγός:John Hakalax
Παραγωγή:Hakalax Productions Oy, Soma Projects, Freak Films
Φορμά:Έγχρωμo-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Φινλανδία
Διάρκεια:29'
Έτος Παραγωγής:2009
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Hakalax Productions Oy hakalax@hakalaxproductions.com
Βραβεία
Βραβείο RTP Καλύτερης Μικρού Μήκους – Curtocircuito ISFF 2010, Spain
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:447
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff