webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Γιαν Λάουτερ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1991 De angstkunstenaar
1994 De volgende dans
1998 Hofvijversprookje (μμ μυθοπλασία)
2004 Love Me or Leave Me
2007 Testament
2008 The Last Days of Shishmaref | Οι τελευταίες μέρες του Σίσμαρεφ
2009 Read and Enrich Your Mind
2013 Sidi El Karchi, Boys Don't Cry
2016 Vinyljunkies (TV )

Carte Blanche στον Δημήτρη Εϊπίδη

Οι τελευταίες μέρες του Σίσμαρεφ / Γιαν Λάουτερ

Η καθημερινότητα τριών οικογενειών της φυλής Εσκιμώων Ίνιουπακ, που ζουν στο νησί Σίσμαρεφ, λίγο πιο κάτω από τον βόρειο πολικό κύκλο στην Αλάσκα, βασανίζεται από έναν εφιάλτη: λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της στάθμης των υδάτων, ο ωκεανός θα καταπιεί το νησί τους, ωθώντας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους στην εξαφάνιση. Η κάμερα διαπερνά τους λεπτούς τοίχους των σπιτιών και περιπλανιέται στο άγριο τοπίο, χειμώνα και καλοκαίρι, για να αποκαλύψει τη ζεστή καριδά της ταινίας, μιας οικουμενικής ιστορίας για τη σύγκρουση των πολιτισμών, την ταυτότητα και την υπέρβαση. 


Σκηνοθεσία:Γιαν Λάουτερ
Σενάριο:Jan Louter
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Melle van Essen
Μοντάζ: Riekje Ziengs
Ήχος:Mark Glynne
Μουσική:Paul M. van Brugge
Παραγωγός:Julia Kappelhof
Παραγωγή:Miroir Film
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ολλανδία
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Cinema Guild rkrivoshey@cinemaguild.com
Βραβεία
Ειδική Μνεία – AFI Fest 2008, USA
Βραβείο WWF (ενότητα «Περιβάλλον») – Thessaloniki IFF 2008, Greece 
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 18:00 | ID:265
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff