webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Σεργκέι Λοζνίτσα

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2003 Landschaft | Τοπίο
2004 Fabrika | Η φάμπρικα (μμ)
2005 Blokada | Αποκλεισμός (μμ)
2008 L umière du Nord | Το φως του Βορρά (μμ)
2010 Shastye Moe | Χαρά μου, εσύ
2012 V tumane | Το πρόσωπο της ομίχλης (μυθοπλασία)
2014 Maidan
2016 Austerlitz

Carte Blanche στον Δημήτρη Εϊπίδη

Αποκλεισμός / Σεργκέι Λοζνίτσα

Μια ποιητική σύνθεση φτιαγμένη αποκλειστικά από υλικό που βρέθηκε σε αρχεία της Μόσχας, για την πολιορκία του Λένινγκραντ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Χωρίς αφήγηση, χωρίς μουσική, μόνο μέσα απ’ τους ήχους και τις εικόνες μιας πόλης που αργοπεθαίνει. Ο σκηνοθέτης δεν παρεμβαίνει με το μοντάζ, αλλά αφήνει τις εικόνες να αφηγηθούν μια ιστορία· έτσι, αυτές ξεπερνούν το ιστορικό πλαίσιο και αποκτούν νέα ζωή. Δεν ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος, αλλά ξαναζωντανεύουν με συγκλονιστικό τρόπο την πραγματικότητα. 


Σκηνοθεσία:Σεργκέι Λοζνίτσα
Μοντάζ:Sergei Loznitsa
Ήχος:Vladimir Golovnitzkiy
Παραγωγός:Viacheslav Telnov
Παραγωγή:St. Petersburg Documentary Film Studios, cinedoc@peterstar.ru
Φορμά:Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Ρωσία
Διάρκεια:52'
Έτος Παραγωγής:2005
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Deckert Distribution GmbH info@deckert-distribution.com
Βραβεία 
Ειδική Μνεία για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία – IndieLisboa 2006, Portugal
Μεγάλο Βραβείο «Χρυσός Δράκος» – Κraκow IFF 2006, Poland 
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 22:30 | ID:627
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff