webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Κώστας Νταντινάκης

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2000 Έλληνες στην Κορσική
2011 Τουρκοκρητικοί στην Αλικαρνασσό
2013 Μαρί Ναξάκη, η τέχνη της σφακιανής δεσιάς
2015 Το πέρασμα του κομήτη Ρεμπώ από την Κύπρο
2017 Ο ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947

Ελληνικό Πανόραμα

Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947 / Κώστας Νταντινάκης

Κρήτη, 1947. Ενώ στα Χανιά μαίνεται ο Εμφύλιος, τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, παρακρατικοί της ομάδας Παύλου Γύπαρη απάγουν δολίως από το σπίτι του τον αγωνιστή ιερέα του ΕΑΜ Νικόλαο Αποστολάκη και αφού τον βασανίζουν απάνθρωπα τον πετούν στον Κόκκινο Γκρεμό κοντά στις φυλακές Καλαμίου. Η σύζυγός του εκτοπίζεται από το Νεροχώρι Αποκορώνου όπου διέμεναν, ενώ τα πέντε παιδιά τους συνεχίζουν να διώκονται μέχρι τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Τα γεγονότα μαρτυρούν επιζώντες της περιόδου, με προεξάρχουσα την κόρη του Αποστολάκη, Ισμήνη.


Σκηνοθεσία:Κώστας Νταντινάκης
Σενάριο:Κώστας Νταντινάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Γιώργος Χαμηλάκης
Μοντάζ:Ανδρέας Ανδρονικάκης
Ήχος:Νίκος Γιακουμής
Παραγωγός:Πάνος Μπίσδας
Παραγωγή:Authorwave
Συμπαραγωγοί:Κώστας Νταντινάκης
Φορμά:Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:66'
Έτος Παραγωγής:2017
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Authorwave info@authorwave.com
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 - 18:15 | ID:535
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 13:15 | ID:662
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff