webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Στίβεν Οκαζάκι

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1985 Unfinished Business
1990 Days of Waiting: The Life & Art of Estelle Ishigo
2006 The Mushroom Club (μμ)
2008 White Light/Black Rain: The Destruction of Hiroshima and Nagasaki
2016 Mifune, the Last Samurai

Σινεμά

Μιφούνε, ο τελευταίος σαμουράι / Στίβεν Οκαζάκι

Ένα πορτρέτο του Τοσίρο Μιφούνε, του πιο εμβληματικού ηθοποιού του ιαπωνικού σινεμά. Ακριβώς όπως οι Τζον Φορντ και Τζον Ουέιν ανύψωσαν το ουέστερν σε μια μυθολογία που εξερευνά την ανθρώπινη πλευρά της βίαιης επέκτασης της Αμερικής, έτσι και ο Κουροσάουα μαζί με τον Μιφούνε μεταμόρφωσαν τις chanbara –τις περιπέτειες εποχής με ξιφομαχίες– σε αφηγήματα που εξερευνούν την ατομική συνείδηση απέναντι στην καταπίεση της ιαπωνικής κοινωνίας. Μια ταινία για τη γένεση ενός ειδώλου και ενός νέου είδους σινεμά, που έχει κάτι από τη στοχαστικότητα και τη στωική δύναμη ενός σαμουράι.


Σκηνοθεσία:Στίβεν Οκαζάκι
Σενάριο:Steven Okazaki, Stuart Galbraith IV
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Tohru Hina, Yasuyuki Ishikawa
Μοντάζ:Steven Okazaki
Ήχος:Tsuyoshi Abo
Μουσική:Jeffrey Wood
Παραγωγός:Toichiro Shiraishi, Toshiaki Nakazawa, Kensuke Zushi, Yukie Kito
Παραγωγή:Creative Associates, Limited / Farallon Films
Αφήγηση:Keanu Reeves
Φορμά:Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Ιαπωνία
Διάρκεια:80'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Celluloid Dreams info@celluloid-dreams.com
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 - 13:30 | ID:143
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:547
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff