webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Ζουάου Μποτέγιου

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1980 Conversa Acabada (μυθοπλασία)
1994 Três Palmeiras (μυθοπλασία)
1998 Tráfi co (μυθοπλασία)
2001 Quem És Tu? (μυθοπλασία)
2005 O Fatalista (μυθοπλασία)
2008 A Corte do Norte (μυθοπλασία)
2016 O Cinema, Manoel de Oliveira e Eu

Σινεμά

Το σινεμά, ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα κι εγώ / Ζουάου Μποτέγιου

Ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα έζησε πάνω από έναν αιώνα – τον αιώνα του σινεμά. Ένας άλλος Πορτογάλος σκηνοθέτης παραδίδει ένα υπέρτατο δώρο σ’ έναν αγαπημένο φίλο, πιάνοντας το νήμα που ο εκλιπών σκηνοθέτης έχασε κάπου μέσα στο λαβύρινθο της δημιουργίας. Με αφορμή μια παλιά φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από 36 χρόνια και ξαναγράφοντας μια ιστορία που άφησε κληρονομιά ο μαέστρος με τη μακροβιότερη κινηματογραφική καριέρα, ο Μποτέγιου συνδιαλέγεται μεταφυσικά με τον δάσκαλό του, ξεναγώντας μας στον κόσμο του, στη μέθοδό του και στις απίθανες κινηματογραφικές του ανακαλύψεις.


Σκηνοθεσία:Ζουάου Μποτέγιου
Σενάριο:João Botelho βασισμένο στην ιστορία του μανουέλ ντε Ολιβέιρα «Το κορίτσι με τα γάντια»
Διεύθυνση Φωτογραφίας:João Botelho
Μοντάζ:João Braz
Ήχος:Paulo Abelho
Μουσική:Nicholas McNair
Παραγωγός:Alexandre Oliveira
Παραγωγή:Ar de Filmes
Αφήγηση:João Botelho
Φορμά:Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Πορτογαλία
Διάρκεια:81'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Portugal Film portugalfilm@indielisboa.com
Βραβεία
Βραβείο Ζουάου Σαμπάιου – Janela Internacional de Cinema do Recife 2016, Brazil
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 - 15:30 | ID:444
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 - 21:00 | ID:926
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff