webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Κλερ Σιμόν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1997 Sinon, oui | Διαφορετικά, ναι
2006 Ça brûle | Θα καείς
2012 Gare du Nord
2012 Geographie humaine | Ανθρωπογεωγραφία
2015 Le Bois dont les rêves sont faits | Το δάσος από το οποίο είναι φτιαγμένα τα όνειρα
2016 Le Concours | The Graduation

Σινεμά

Η αποφοίτηση / Κλερ Σιμόν

Η καθημερινότητα της σχολής κινηματογράφου La Fémis του Παρισιού, όπου τα κριτήρια επιλογής συνοψίζονται στο εξής: «Όλοι είναι ίσοι, αλλά περνάει μόνο ο καλύτερος.» Μέσα από το στάδιο της επιλογής, τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του έτους και τις τελικές εξετάσεις, η Κλερ Σιμόν, μια σκηνοθέτις που έχει ασκήσει την υψηλή τέχνη της παρατήρησης τόσο στις ταινίες φιξιόν όσο και στα ντοκιμαντέρ της, σκιαγραφεί ένα πορτρέτο που αποδίδει τη σχέση μας με την αριστεία στην Τέχνη, παρουσιάζοντας το πώς ένα επάγγελμα επιλέγει τους κληρονόμους του. Σ’ ένα περιβάλλον όπου οι γενιές αλληλοεμπλέκονται, πώς αποφασίζουν οι επαγγελματίες ποιοι θα είναι οι διάδοχοί τους;


Σκηνοθεσία:Κλερ Σιμόν
Σενάριο:Claire Simon
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Claire Simon
Μοντάζ:Luc Forveille
Ήχος:Olivier Hespel
Παραγωγός:Arnaud Dommerc
Παραγωγή:Andolfi
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Διάρκεια:115'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wide House infos@widehouse.org
Βραβεία
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ για τον Κινηματογράφο – Venice Classics 2016, Italy
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 - 17:30 | ID:455
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 - 12:30 | ID:552
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff