webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Κρίστιαν Μπέργκερ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2009 The Beethoven Project
2012 Schumann at Pier2
2013 The Highest Level
2014 Mission Mozart
2016 Currentzis. Der Klassikrebell | Currentzis. The Classical Rebel

Μουσική

Κουρεντζής. Κλασικός κι αντάρτης / Κρίστιαν Μπέργκερ

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει πως η Ευρώπη τελειώνει στο Περμ της Ρωσίας, ο Έλληνας μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής και η ορχήστρα του MusicAeterna ξεκινούν μια επανάσταση στον κόσμο της κλασικής μουσικής, στους πρόποδες του Ουραλίων, σ’ αυτήν την πρώην βιομηχανική πόλη που σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της χώρας. Η ταινία παρακολουθεί μια νέα ηχογράφηση της όπερας Ντον Τζοβάνι σε συνθήκες στούντιο, ανιχνεύει τις καλλιτεχνικές μεθόδους και σκιαγραφεί το πορτρέτο του αντάρτη μαέστρου-σούπερ σταρ.


Σκηνοθεσία:Κρίστιαν Μπέργκερ
Σενάριο:Christian Berger
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Sven-Jakob Engelmann
Μοντάζ:Janine Dauterich
Ήχος:Jörg Theiss
Μουσική:Wolfgang Amadeus Mozart
Παραγωγός:Bernhard Fleischer
Παραγωγή:Bernhard Fleischer Moving Images
Συμπαραγωγή:ZDF / Arte, DW, Sony Classical
Αφήγηση:Erik Hansen
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία-Γερμανία
Διάρκεια:52'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:C Major Entertainment i.rost@cmajor-entertainment.com
Βραβεία
Χρυσό FIPA (κατηγορία «Μουσική και Θέαμα») – Festival International de Programmes Audiovisuels 2017, France
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 - 22:30 | ID:357
TZON KAΣΣABETHΣ:Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 - 13:00 | ID:453
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff