webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Τομ Χάινεμαν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2009 Flip The Coin – A Tower of Promises
2011 The Micro Debt
2013 The Carbon Crooks
2016 A Heart That Never Dies (συν-σκηνοθεσία: Erling Borgen)
2016 Bitre Druer – Slaveri i vinmarken | Bitter Grapes – Slavery in the Vineyards

Food vs. Food

Πικρά σταφύλια – Σκλαβιά στους αμπελώνες / Τομ Χάινεμαν

Μέσα σε δέκα μόλις χρόνια, η εξαγωγή κρασιού της Νότιας Αφρικής στη Δανία αυξήθηκε κατά 78%. Αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πώς οι καταναλωτές ξεγελιούνται από διαφορετικές ετικέτες που κρύβουν πρακτικές σύγχρονης σκλαβιάς και φοβερά εγκλήματα απέναντι στο περιβάλλον. Εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται χωρίς μέτρα ασφαλείας. Στα συνδικάτα απαγορεύεται η πρόσβαση στα μέλη τους, ενώ τα σπίτια των εργατών καταρρέουν. Είκοσι δύο χρόνια μετά την πτώση του απαρτχάιντ, κάποιοι Δυτικοί υψώνουν τα ποτήρια τους για να κάνουν πρόποση, ενώ άλλοι βγάζουν κέρδος στην πλάτη αγροτών που τους θεωρούν ιδιοκτησία τους.


Σκηνοθεσία:Τομ Χάινεμαν
Σενάριο:Tom Heinemann
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Lotte la Cour
Μοντάζ:Henrik Fleischer
Ήχος:Jan Olsen
Μουσική:Rishi
Παραγωγός:Tom Heinemann
Παραγωγή:Heinemann Media
Αφήγηση:David Bateson, Anne Haubek
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Δανία
Διάρκεια:57'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:DR International Sales kimc@dr.dk
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 - 14:30 | ID:323
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:667
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff