webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Φώτος Λαμπρινός

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1981 Άρης Βελουχιώτης – Το δίλημμα | Aris Velouchiotis: The Dilemma
1995 Γλέντι Γενεθλίων... Ή μια βουβή βαλκανική ιστορία | Birthday Party οr... A Silent Story
2005 Ισχύς μου η αγάπη του φακού | My Power Lies in the Love of the Lens
2008 Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος | Captain Kemal, a Comrade
2017 Η μεγάλη ουτοπία | The Great Utopia

Μνήμη/Ιστορία

Η μεγάλη ουτοπία / Φώτος Λαμπρινός

​1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Έναν αιώνα που έζησε τη μεγαλύτερη ουτοπία που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Η ταινία αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.


Σκηνοθεσία:Φώτος Λαμπρινός
Σενάριο:Φώτος Λαμπρινός
Μοντάζ:Γιάννης Τσιουλάκης
Μουσική:Olesya Rostovskaya
Παραγωγός:Γεώργιος Κυριάκος, Κώστας Λαμπρόπουλος
Παραγωγή:View Master Films
Συμπαραγωγοί:Oleg Shcherbyna
Συμπαραγωγή:Fresh Production Co, CL Production
Αφήγηση:Φώτος Λαμπρινός
Φορμά:Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Ουκρανία
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2017
Παγκόσμια εκμετάλλευση:View Master Films viewmasterfilms@gmail.com
Παγκόσμια Πρεμιέρα
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 19:30 | ID:226
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 - 15:30 | ID:364
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff