webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Ράουλ Πεκ

Φιλμογραφία
1991 Lumumba – Death of a Prophet
1994 Desounen, Dialogue with Death
1994 Haiti, Silence of the Dogs
2001 Profit and Nothing But!
2013 Fatal Assistance
2016 I Am Not Your Negro

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Δεν είμαι ο νέγρος σου / Ράουλ Πεκ

Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν (1924- 1987), από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου, Remember This House, που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ αυτό που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ είναι η επιτομή του «black power». Μιλώντας για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Μάλκομ Εξ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύει το πώς η εικόνα (και η πραγματικότητα) των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.


Σκηνοθεσία:Ράουλ Πεκ
Σενάριο:James Baldwin
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Henry Adebonojo, Bill Ross, Turner Ross
Μοντάζ:Alexandra Strauss
Ήχος:David Gillain, Valérie Le Docte
Μουσική:Alexei Aigui
Παραγωγός:Rémi Grellety, Raoul Peck, Hébert Peck
Παραγωγή:Velvet Film
Αφήγηση:Samuel L. Jackson
Φορμά:Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ-Γαλλία-Βέλγιο-Ελβετία
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wide House infos@widehouse.org
Βραβεία
Βραβείο People’s Choice Καλύτερου Ντοκιμαντέρ – Toronto IFF 2016, Canada
Βραβείο Κοινού Καλύτερου Ντοκιμαντέρ  – Chicago IFF 2016, USA
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:217
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff