webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Νιμά Σαρβεστανί

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2006 Iranian Kidney Bargain Sale (TV)
2008 On the Border of Desperation
2010 Jag var värd 50 lamm | Was Worth 50 Sheep
2012 Kvinnofängelset | Καμία μπούργκα πίσω απ’ τα κάγκελα
2014 Those Who Said No
2016 Prison Sisters
 

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αδελφές στη φυλακή / Νιμά Σαρβεστανί

Στο ντοκιμαντέρ Καμία μπούργκα πίσω απ’ τα κάγκελα (15ο ΦΝΘ), γνωρίσαμε ένα από τα πιο αυστηρά περιβάλλοντα εγκλεισμού στον κόσμο: μια γυναικεία φυλακή στο Αφγανιστάν μετά την πτώση των Ταλιμπάν. Εδώ ταξιδεύουμε με τις Σαρά και Νατζιμπέ, που μόλις βγήκαν από αυτή τη φυλακή. Ο θείος της Σαρά απειλεί να τη σκοτώσει για λόγους τιμής, κι έτσι η Σαρά αποδρά στη Σουηδία αλλά η Νατζιμπέ μένει πίσω. H Νατζιμπέ εξαφανίζεται και η Σαρά μαθαίνει πως λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου. Στην προσπάθειά τους να μάθουν την αλήθεια, η Σαρά και ο σκηνοθέτης χάνονται σ’ έναν λαβύρινθο από μισές αλήθειες. 
 


Σκηνοθεσία:Νιμά Σαρβεστανί
Σενάριο:Nima Sarvestani
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Vahid Zarezadeh
Μοντάζ:Jesper Osmund, Phil Jandaly
Ήχος:Mehdi Memarpouri
Μουσική:Stefan Levin
Παραγωγός:Maryam Ebrahimi
Παραγωγή:Nima Film Sweden
Αφήγηση:Nima Sarvestani
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Σουηδία
Διάρκεια:94'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Deckert Distribution GmbH info@deckert-distribution.com
Βραβεία
Βραβείο Μάρεκ Νοβίτσκι – Watch Docs 2016, Poland
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017 - 15:00 | ID:024
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:247
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff