webtickets
 Ενότητες
 Αφιερώματα

Σκηνοθεσία
Ρόμπερτ Κίρχοφ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική) 
1999 Čierne slovo | Kalo láv | Black Word
2002 Hej Slováci| Hey You Slovaks
2010 Duch v stroji | Ghost in the Machine
2013 Kauza Cervanová | Normalization
2015 Steam on the River | Para nad riekou
2016 Diera v hlave | A Hole in the Head

Μειονότητες

Μια τρύπα στο κεφάλι / Ρόμπερτ Κίρχοφ

Λίγοι γνωρίζουν την τραγωδία που έζησαν οι Ρομά και οι Σίντι κατά τη διάρκεια του B′ Παγκοσμίου Πολέμου. Δολοφονήθηκαν κατά δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις παρυφές ομαδικών τάφων και στην άκρη του δρόμου, με κοντακιές, σφυριές ή δηλητηριώδη αέρια. Η σιωπή τούς περιβάλλει. Για χρόνια ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας. Επέζησαν και κρατούν τις μνήμες και τις ουλές τους ως αποδεικτικά στοιχεία. Σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ξανά ο φασισμός, εκείνοι είναι μερικοί από τους τελευταίους μάρτυρες του Ολοκαυτώματος. Ζουν με μια τρύπα στο κεφάλι, ένα σημάδι από το παρελθόν.


Σκηνοθεσία:Ρόμπερτ Κίρχοφ
Σενάριο:Robert Kirchhoff, Jan Gogola, Jr.
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Juraj Chlpík
Μοντάζ:Jan Daňhel
Ήχος:Václav Flégl
Παραγωγός:Barbara Janišová Feglová
Παραγωγή:Hitchhiker Cinema
Φορμά:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Σλοβακία-Τσεχία
Διάρκεια:88'
Έτος Παραγωγής:2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Taskovski Films Ltd. submissions@taskovskifilms.com
Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 - 22:30 | ID:727
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 - 13:15 | ID:863
Επιστροφή
 Χορηγοί



tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff
tiff