Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Το πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Tο κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους χώρους του Φεστιβάλ.

​Προσβάσιμες αίθουσες
Οι αίθουσες Ολύμπιον, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Σκηνοθεσία
Μαρκ Σμιντ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2005 Schoolplein/Schoolyard (μμ)
2007 Esmiralde, sestein jaar in 9 scenes/Esmiralde
2007 Bidcatcher (μμ)
2010 Angela’s Μission
2012 De Regeis van Matthijs/Matthew’s Laws
2014 Het Chimpansee Complex/The Chimpanzee Complex

Το σύνδρομο του χιμπαντζή / Μαρκ Σμιντ

Οι βασικοί χαρακτήρες στο Σύνδρομο του χιμπαντζή είναι ψυχικά τραυματισμένοι χιμπαντζήδες που, μετά από χρόνια φυλάκισης στην απομόνωση, πρέπει να μάθουν να ζουν ξανά μαζί με εκπροσώπους του είδους τους. Οι φροντιστές που συνοδεύουν τα ζώα σ’ αυτήν τη λεπτή και δύσκολη διαδικασία εργάζονται με στόχο μια παράδοξη ουτοπία: όντας άνθρωποι, προσπαθούν να κάνουν τα ζώα να ζήσουν και πάλι σαν ζώα. Συναισθηματικές συγκρούσεις και ηθικά ζητήματα υπογραμμίζουν την αμφιλεγόμενη σχέση ανθρώπου και πιθήκου. Άραγε μπορούμε να σκεφτούμε πέρα από τα όρια της ανθρώπινης σκοπιάς όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε ένα άλλο είδος;


Σκηνοθεσία:Μαρκ Σμιντ
Σενάριο:Marc Schmidt
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Marc Schmidt
Μοντάζ:Katarina Türler
Ήχος:Daniel Almada
Μουσική:Jasper Boeke
Παραγωγός:Simone van den Broek
Παραγωγή:Basalt Film, Netherlands Τ.+31 10 412 6946 F. +31 6 2450 5047 simone@basaltfilm.nl www.basaltfilm.nl
Συμπαραγωγή:Mira Film, Switzerland (Vadim Jendreyko) T. +41 43 960 3684 info@mirafilm.ch www.mirafilm.ch
Φορμά:DCP Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ολλανδία
Διάρκεια:75'
Έτος Παραγωγής:2014
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Autlook Filmsales, Austria Youn Ji, Peter Jäger T. +43 720 346 934 youn@autlookfilms.com peter@autlookfilms.com welcome@autlookfilms.com www.autlookfilms.com
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 - 17:30 | ID:325
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 - 18:00 | ID:465
Επιστροφή
 Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία