Ελληνικά αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

  Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο
και σε μορφή .pdf
 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Σκηνοθεσία
Μπιλ Χέινι

Φιλμογραφία
2003 Gift of the Game
2004 Racing against the Clock
2005 A Life among Whales
2007 The Price of Sugar / Η τιμή της ζάχαρης
2011 The Last Mountain

Το τελευταίο βουνό / Μπιλ Χέινι

Η μάχη για το τελευταίο μεγάλο βουνό της αμερικανικής ενδοχώρας μαίνεται ανάμεσα σ’ έναν μεταλλουργικό κολοσσό που θέλει να το ανατινάξει για να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα άνθρακα, και στις οικογένειες γηγενών που παλεύουν να σώσουν τον τόπο, την κληρονομιά και το μέλλον τους. Η εξόρυξη και καύση άνθρακα βρίσκεται στο κέντρο της διαμάχης για την ισορροπία ανάμεσα στις ενεργειακές ανάγκες και της μέριμνας για το περιβάλλον στην Αμερική. Έτσι, η τολμηρή λύση που προτείνει αυτή η μικρή κοινότητα στα Απαλλάχια Όρη αποκτά διαστάσεις εθνικής σημασίας όταν ο Μπόμπι Κένεντι Τζούνιορ αποφασίζει να συμπαραταχθεί με τις οικογένειες ενάντια στις δόλιες βλέψεις των μεγάλων συμφερόντων. Μια ιστορία που υπογραμμίζει την απίστευτη δύναμη των καθημερινών Αμερικανών όταν μάχονται για τα πιστεύω τους, Το τελευταίο βουνό παρουσιάζει έναν αγώνα για το μέλλον της ενέργειας που μας επηρεάζει όλους.


Σκηνοθεσία:Μπιλ Χέινι
Σενάριο:Bill Haney, Peter Rhodes
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jerry Risius, Stephen McCarthy, Tim Hotchner
Μοντάζ:Peter Rhodes
Ήχος:Mark Mandler
Μουσική:Claudio Ragazzi
Παραγωγός:Clara Bingham, Eric Grunebaum, Bill Haney
Παραγωγή:Uncommon Productions, USA T.+1 781 647 4470 F.+1 781 647 4484 debra@uncommonproductions.com www.uncommonproductions.com www.thelastmountainmovie.com
Αφήγηση:William Sadler
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Διάρκεια:95'
Έτος Παραγωγής:2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση:ro*co films international, USA Annie Roney T. +1 415 332 6471 F. +1 415 332 6798 info@rocofilms.com www.rocofilms.com
Bραβείο Πάρε Λόρεντζ - International Documentary Association 2011
Καλύτερη Ταινία - “Our World” Competition, Abu Dhabi FF 2011
Βραβείο Καλύτερης Ταινία του Νότου, από το περιοδικό Oxford American / Little Rock Film Festival 2011, Arkansas
Βραβείο Κοινού  - Green Cinema, Maui FF 2011, Hawaii
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 - 20:30 | ID:035
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 - 17:30 | ID:324
Επιστροφή
Follow filmfestivalgr on Twitter




 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία




© 2012 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by altaB2x