Ελληνικά αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

  Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο
και σε μορφή .pdf
 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Σκηνοθεσία
Φερνάν Μελγκάρ

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1993 Album de famille/Family Album
1998 Classe d’acceuil/Induction Class
2002 Remue-ménage/Storm in a C-Cup
2005 Exit – Le droit de mourir/Exit – The Right to Die
2008 La Forteresse/The Fortress
2011 Vol spécial/Special Flight

Ειδική πτήση / Φερνάν Μελγκάρ

Περιμένοντας την οριστική τους απέλαση από το ελβετικό έδαφος, οι μετανάστες προφυλακίζονται στο διοικητικό κέντρο Φραμπουά. Καθώς το αίτημά τους για άσυλο δεν έχει γίνει δεκτό, παίρνουν διαταγή να φύγουν, αν και πολλοί έχουν ήδη περάσει αρκετά χρόνια στην Ελβετία, δουλεύοντας, πληρώνοντας φόρους και δημιουργώντας οικογένεια. Αν και η κάθειρξη μπορεί να διαρκέσει 18 μήνες, η απέλαση ανακοινώνεται χωρίς προειδοποίηση και η εφαρμογή της γίνεται άμεσα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες της φυλακής, η ένταση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Από τη μια μεριά βρίσκονται φύλακες με ανθρωπιστικές αξίες, από την άλλη άνδρες στο τέλος της διαδρομής τους, ηττημένοι από το φόβο και το άγχος. Σχέσεις φιλίας και μίσους, σεβασμού και αποστροφής δημιουργούνται μέχρι την ανακοίνωση της απέλασης, που έρχεται σαν μαχαιριά. Η σχέση τελειώνει με θλίψη και εξευτελισμό. Όσοι αρνούνται να φύγουν, επιβιβάζονται βίαια στο αεροπλάνο, δεμένοι με χειροπέδες. Σ’ αυτή την ακραία κατάσταση, η απόγνωση έχει όνομα: ειδική πτήση.


Σκηνοθεσία:Φερνάν Μελγκάρ
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Denis Jutzeler
Μοντάζ:Karine Sudan
Ήχος:Christophe Giovannoni, Gabriel Hafner, François Musy
Μουσική:Wandifa Njie
Παραγωγός:Fernand Melgar
Παραγωγή:Climage
Συμπαραγωγή:RTS SSR SRG (Switzerland), ARTE GEIE (France)
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελβετία
Διάρκεια:103'
Έτος Παραγωγής:2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Association Climage, Switzerland Stéphane Goël, Elise Shubs T. +41 21 648 3561 F. +41 21 646 2787 climage@climage.ch www.climage.ch
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 - 18:00 | ID:034
TΩNIA MAPKETAKH:Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 - 20:30 | ID:335
Επιστροφή
Follow filmfestivalgr on Twitter




 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία




© 2012 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by altaB2x