Ελληνικά αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

  Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο
και σε μορφή .pdf
 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Σκηνοθεσία
Χρήστος Χουλιάρας

Φιλμογραφία
1992 H βίλα του γκουρού (μμ)
1997 Θεϊκή τιμωρία (μμ)
2000 Tο εργοστάσιο (μμ)
2003 In Domine Sathana (ντοκ)
2011 Αναζητώντας τη Μήδεια (ντοκ)
2011 Σκηνοθετώντας την κόλαση (ντοκ)

Directing Hell / Χρήστος Χουλιάρας

Καταγράφοντας τη δυναμική του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη και συγγραφέα Νίκου Νικολαΐδη, το ντοκιμαντέρ Directing Hell [Σκηνοθετώντας την κόλαση] αποτελεί μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της μοναδικής και σπάνιας προσωπικότητάς του, του σύμπαντος και των συμβόλων του. Διάσημος για τους αμφιλεγόμενους χαρακτήρες του, ο Νίκος Νικολαΐδης δημιούργησε ταινίες που εξακολουθούν να διχάζουν και να σοκάρουν. Σε εποχές που τα πολιτικά οράματα είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν, ο Νικολαΐδης παρουσίασε ένα σκοτεινό και απαισιόδοξο παρόν, με μόνη ελπίδα και λύτρωση το θάνατο των ηρώων του. Συνεργάτες, φίλοι, αρχειακό υλικό από τα γυρίσματα των ταινιών του, οι ταινίες του μα και ο ίδιος, μιλούν και παραθέτουν τη δική τους άποψη γι’ αυτό που άλλαξε, προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον κινηματογράφο ο Νίκος Νικολαΐδης.


Σκηνοθεσία:Χρήστος Χουλιάρας
Σενάριο:Χρήστος Χουλιάρας, Στέργιος Πάσχος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ:Αλίκη Παναγή
Ήχος:Άρης Αθανασόπουλος
Παραγωγός:Θεοδώρα Πικρού-Βαλεντή
Παραγωγή:Marni Films
Φορμά:HD Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:79'
Έτος Παραγωγής:2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Marni Films, Ελλάδα Θεοδώρα Πικρού-Βαλεντή T. +30 210 3228 860 info@marnifilms.gr
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 - 22:30 | ID:646
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 - 17:30 | ID:944
Επιστροφή
Follow filmfestivalgr on Twitter




 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία




© 2012 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by altaB2x