Ελληνικά αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

  Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο
και σε μορφή .pdf
 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Σκηνοθεσία
Αμαλία Ζέπου

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
2002 Στίγμα
2004 Περιμένοντας τους ολυμπιακούς
2006 Μαθήματα-Παθήματα: η επιστροφή

Φιλμογραφία Λυδίας Καρρά & Αμαλίας Ζέπου
2011 Ξερολιθιές. Στηρίγματα στο Αιγαίο

Λυδία Καρρά

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1985 Μονή Σινά, το θεοβάδιστο όρος
1998 Το λιθάρι του Θεού
2000 Πέρα από τα συρματοπλέγματα
2000 το τραγούδι της φώκιας
2000 οι επτά πληγές του παραδείσου
2004 Φωνή Αιγαίου
2008 Μια Ζωή μια Εποχή – Μιχάλης κακογιάννης

Φιλμογραφία Λυδίας Καρρά & Αμαλίας Ζέπου
2011 Ξερολιθιές. Στηρίγματα στο Αιγαίο

Ξερολιθιές. Στηρίγματα στο Αιγαίο. / Αμαλία Ζέπου, Λυδία Καρρά

H ταινία καταγράφει αυθεντικές στιγμές παραδοσιακών κτιστάδων στη Σίφνο που επικοινωνούν αυτοσχεδιάζοντας με δίστιχα ενώ διδάσκουν σε εθελοντές την τέχνη του κτισίματος και της συντήρησης της ξερολιθιάς. Η σχεδόν άνευ κόστους εικοσάλεπτη ταινία είναι μια εισαγωγή στην πανάρχαια και πλούσια αυτή τέχνη, με πάνω από 20 διαφορετικές λέξεις της τοπικής διαλέκτου να περιγράφουν την έννοια της πέτρας. Οι ξερολιθιές όχι μόνο σώζουν το χώμα από τη διάβρωση και το νησί από την ερημοποίηση, αλλά πλαισιώνουν ένα δίκτυο μονοπατιών που προσελκύει όλο και περισσότερους πεζοπόρους, διευρύνοντας χρονικά και ποιοτικά την τουριστική περίοδο. Κι έτσι, κατά τη διάρκεια της ταινίας, βιώνει και ο θεατής τη διάσωση.


Σκηνοθεσία:Αμαλία Ζέπου, Λυδία Καρρά
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Χρήστος Ασημακόπουλος
Μοντάζ:Ελένη Τόγια
Ήχος:Χρήστος Ασημακόπουλος
Παραγωγός:Amalia Zepou, Lydia Carras
Παραγωγή:Paramythias Productions, LC Productions, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού t. +30 210 3225 245
Φορμά:Beta SP Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:19'
Έτος Παραγωγής:2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Paramythias Productions, Ελλάδα Αμαλία Ζέπου t. +30 210 6561 939 azep63@gmail.com LC ProductionS, Ελλάδα Λυδία Καρρά t. +30 210 3220 043 f. +30 210 3311 977 lycarr@gmail.com
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 - 17:30 | ID:144
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 - 15:00 | ID:243
Επιστροφή
Follow filmfestivalgr on Twitter




 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία




© 2012 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by altaB2x