Ελληνικά αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

  Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο
και σε μορφή .pdf
 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Σκηνοθεσία
Τζαφάρ Παναχί

Φιλμογραφία

Επιλεκτική Φιλμογραφία
1995 Badkonake sefid/Tο άσπρο μπαλόνι (μυθοπλασία)
1997 Ayneh/ καθρέφτης (μυθοπλασία)
2000 Dayereh/Kύκλος (μυθοπλασία)
2006 Offside (μυθοπλασία)

Φιλμογραφία Τζαφάρ Παναχί & Μοτζτάμπα Μιρταχμάς
2011 In film nist/This Is Not a Film



Μοτζτάμπα Μιρταχμάς

Φιλμογραφία

Επιλεκτική Φιλμογραφία 
2001 Qalamkar/Stamp (μμ)
2004 Seday-e dovom/Back Vocal (μμ)
2004 Saz-e Mokhalef/Off Beat (μμ)
2007 Foot on the Ball (μμ)
2009 Lady of the Roses (μμ)

Φιλμογραφία Τζαφάρ Παναχί & Μοτζτάμπα Μιρταχμάς
2011 In film nist/This Is Not a Film



Αυτό δεν είναι μια ταινία / Τζαφάρ Παναχί, Μοτζτάμπα Μιρταχμάς

Σημείωμα των σκηνοθετών: «Τα προβλήματά μας είναι όλα πλεονεκτήματα». Όταν καταλάβαμε το νόημα αυτής της πολλά υποσχόμενης παραδοξολογίας, ανακτήσαμε την ελπίδα μας και προχωρήσαμε μπροστά, αφού οπουδήποτε στον κόσμο κι αν ζούμε πάντα θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα, είτε μικρά είτε μεγάλα. Είναι καθήκον μας να μη σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, αλλά να σκεφτούμε λύσεις. Η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής και το όνειρο να κρατήσουμε ζωντανή την τέχνη μας μάς κινητοποίησε ώστε να υπομείνουμε τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στο ιρανικό σινεμά. Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στον κινηματογράφο μάς έπεισαν πως αν ένας κινηματογραφιστής δεν μπορεί να κάνει ταινίες, θα φταίει ο ίδιος – κανένας άλλος. Η δυσάρεστη πραγματικότητα που διέπει τον κινηματογράφο και τους σκηνοθέτες στο σημερινό Ιράν μάς οδήγησαν να σταθούμε σ’ αυτή την, ίσως προσωρινή, πραγματικότητα και να αναπαραστήσουμε κομμάτια της που καθρεφτίζονται μέσα μας. [Το ιρανικό καθεστώς έχει απαγορεύσει στον Τζαφάρ Παναχί τη σκηνοθεσία ταινιών, την έξοδο από τη χώρα και την επαφή με τον Τύπο για 20 χρόνια.]


Σκηνοθεσία:Τζαφάρ Παναχί, Μοτζτάμπα Μιρταχμάς
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jafar Panahi, Mojtaba Mirtahmasb
Μοντάζ:Jafar Panahi, Mojtaba Mirtahmasb
Παραγωγή:Wide Management, France
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ιράν
Διάρκεια:75'
Έτος Παραγωγής:2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wide Management, France Anais Clanet T. +33 1 5395 0464 F. +33 1 5395 0465 ac@widemanagement.com www.widemanagement.com
Πρώτο Βραβείο Αραβικού Ντοκιμαντέρ από Ασία-Αφρική - Dubai IFF 2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 - 23:00 | ID:216
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 - 20:30 | ID:865
Επιστροφή
Follow filmfestivalgr on Twitter




 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία




© 2012 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by altaB2x