Ελληνικά αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

  Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο
και σε μορφή .pdf
 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Σκηνοθεσία
Μενέλαος Καραμαγγιώλης

Φιλμογραφία
1985 Αλφειός (μμ)
1986 Χαίρε Μαρία (μμ)
1986 Ο κολοσσός του Ήλιου (μμ)
1987 Ελαίας αίγλη
1989 Rom
1999 Black Out (μυθοπλασία)
2011 J.A.C.E (μυθοπλασία)
2011 Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους (TV)

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Θήβα και σπούδασε βυζαντινή και νεοελληνική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός με πολύχρονη θητεία στο Τρίτο Πρόγραμμα, έχει αποσπάσει και με τα ντοκιμαντέρ του και με τη μεγάλου μήκους ταινία BlackOut πολλά και σημαντικά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη μεγάλου μήκους ταινία του, J.A.C.E., έλαβε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας (Στεφανία Γουλιώτη) στο 52ο ΦΚΘ.

Cineastes / Μενέλαος Καραμαγγιώλης

Ποιός είναι ο Πιέρ Ρισιέν; Οι απαντήσεις των Κλιντ Ίστγουντ, Μπερτράν Ταβερνιέ, Κουέντιν Ταραντίνο και Αμπάς Κιαροστάμι περιγράφουν πώς ο Ρισιέν έγινε η κινητήριος δύναμη των ανυπεράσπιστων δημιουργών στον διεθνή ανεξάρτητο κινηματογράφο, και με ποιούς τρόπους ένας σκηνοθέτης μπορεί να ξεπερνάει τα σύνορα και να επαναπροσδιορίζει τις αρχές και τις αξίες του μέσου του. Μαζί με την παραγωγό Μαρί Πιέρ Μασιά και τον διευθυντή του Arte, Μισέλ Ρεϊλάκ, δίνουν μαθήματα επιβίωσης σ’ έναν νεαρό Έλληνα σκηνοθέτη και τον ξεναγούν στις διεθνείς προοπτικές του σύγχρονου κινηματογράφου με παραδείγματα που τον εμψυχώνουν να συνεχίσει και να διευρύνει τα κινηματογραφικά πλαίσια της Ελλάδας.


Σκηνοθεσία:Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Σενάριο:Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jean Baptiste Bonnet
Μοντάζ:Tεό Σκρίκας
Ήχος:Στέλιος Μπουζιώτης
Μουσική:Μίνως Μάτσας
Παραγωγός:Φένια Κοσοβίτσα
Παραγωγή:Blonde AE, ΕΡΤ ΑΕ
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:61'
Έτος Παραγωγής:2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση:ΕΡΤ ΑΕ Φωτεινή Γιαννουλάτου T. +30 210 6075 711 F. +30 210 6075 714 salesdpt@ert.gr www.ert.gr Blonde AE, Ελλάδα Φένια Κοσοβίτσα T. +30 210 6080 650 fenia@blonde.gr

Έρευνα: Λήδα Γαλανού

Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 - 13:00 | ID:112
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 - 20:00 | ID:245
Επιστροφή
Follow filmfestivalgr on Twitter




 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία




© 2012 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by altaB2x