english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Μανώλης Δημελλάς

Φιλμογραφία
2007 Skopje-Shkup
(συν-σκηνοθεσία: Μαρία Καρχιλάκη)
2008 Live and Let Live
Φιλμογραφία Μανώλης Δημελλάς & Φίλιππος Αλαβέρας
2005 Κάρπαθος, ξεκλειδώνοντας μυστικά με τα μάτια της ψυχής
2007 Το θεριό του Μάρτη
2009 Το δέος της μεγάλης σκιάς

Φίλιππος Αλαβέρας

Φιλμογραφία
(Μανώλης Δημελλάς & Φίλιππος Αλαβέρας)
2005 Κάρπαθος, ξεκλειδώνοντας μυστικά με τα μάτια της ψυχής
2007 Το θεριό του Μάρτη
2009 Το δέος της μεγάλης σκιάς

Ελληνικό Πανόραμα

Το δέος της μεγάλης σκιάς / Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χωρόχρονο. Στις 9 Μαρτίου 2006 είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και από την Ελλάδα μία έκλειψη ηλίου. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες είδαμε μια ολική έκλειψη σε ελληνικό έδαφος. Η έκλειψη ήταν μερική για όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελόριζο όπου ήταν ολική. Οι δύο προηγούμενες ολικές εκλείψεις που ήταν ορατές ως τέτοιες στην Ελλάδα έγιναν το 1870 και το 1936. Μετά την έκλειψη του Μαρτίου 2006, η επόμενη ολική έκλειψη ορατή στη χώρα μας θα γίνει το 2088! Γιατί όμως η έκλειψη ηλίου προκαλεί πρωτογενή συναισθήματα στους ανθρώπους; Ποιος μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο; Είναι απαραίτητη η όραση για να δει κανείς τον ήλιο να κρύβεται;


Σκηνοθεσία:Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
Σενάριο:Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
Μοντάζ:Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
Παραγωγός:Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:21'
Έτος Παραγωγής:2009
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας T. +30 210 4117149 F. +30 210 6924770 dimellasm@hotmail.com
Πρόγραμμα Προβολών
ΑΚΜΗ:Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009 - 15:30
ΓΚΑΙΤΕ:Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 - 20:30
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.