english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Ορχάν Εσκικέι

Φιλμογραφία
2003 To Be Outside (μμ)
2004 Exile (μμ)
2006 Mothers & Children (μμ)
Φιλμογραφία Ορχάν Εσκικέι & Εζγκύρ Ντογάν
2001 Each Dream Is a Shattered Mirror (μμ)
2003 Suffering (μμ)
2006 Together (μμ)
2008 On the Way to School

Εζγκύρ Ντογάν

Φιλμογραφία
(Ορχάν Εσκικέι & Εζγκύρ Ντογάν)
2001 Each Dream Is a Shattered Mirror (μμ)
2003 Suffering (μμ)
2006 Together (μμ)
2008 On the Way to School

Όψεις του Κόσμου

Στο δρόμο για το σχολείο / Ορχάν Εσκικέι, Εζγκύρ Ντογάν

Ο νεαρός τούρκος δάσκαλος Εμρέ Αγιντίν διορίζεται σ’ένα απομακρυσμένο και φτωχό κουρδικό χωριό. Όταν φτάνει εκεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς, έρχεται αντιμέτωπος με κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Στο χωριό δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και οι μαθητές του είναι άφαντοι. Η ταινία ακολουθεί τον Αγιντίν σ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πολλές οικογένειες μιλάνε μόνο κουρδικά στο σπίτι κι έτσι η εκμάθηση των τουρκικών είναι όχι μόνο δύσκολη αλλά αποτελεί κι ένα λεπτό θέμα εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού κράτους. Ο Αγιντίν νιώθει ξένος στην ίδια του τη χώρα αλλά είναι αποφασισμένος να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Ως επί το πλείστον είναι φιλικός και υπομονετικός δάσκαλος, αλλά όταν τα παιδιά γράφουν κουρδικές λέξεις στα τετράδιά τους ο Αγιντίν χάνει την ψυχραιμία του και τα διώχνει όλα απ’την τάξη. Τότε, αρπάζει το κινητό του και τηλεφωνεί στη μητέρα του, που πάντα τείνει «ευήκοον ους» στον γιο της.


Σκηνοθεσία:Ορχάν Εσκικέι, Εζγκύρ Ντογάν
Σενάριο:Orhan Eskiköy
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Orhan Eskiköy
Μοντάζ:Orhan Eskiköy, Thomas Balkenhol
Ήχος:Özgür Doğan, Zeynel Doğan
Παραγωγός:Orhan Eskiköy, Özgür Doğan
Παραγωγή:Peri-San Film
Συμπαραγωγή:Pieter van Huystee Film (Ολλανδία)
Φορμά:HDcam Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Διάρκεια:81'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Fortissimo Films, The Netherlands T. +31 20 627 3215 F. +31 20 626 1155 info@fortissimo.nl www.fortissimofilms.com
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009 - 17:30
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 - 14:30
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.