english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Κιμ Λοντζινότο

Φιλμογραφία
(Επιλεκτική)
1978 Pride of Place
1979 Theater Girls
1997 Mike Leigh
2002 The Day I Will Never Forget
2008 Rough Aunties
με την Κλερ Χαντ
1985 Fireraiser
1989 Eat the Kimono
1991 Hidden Faces
1992 The GoodWife of Tokyo
με τη Τζέινο Ουίλιαμς
1993 Dream Girls
1995 Shinjuku Boys
2000 Gaea Girls
με τη Ζίμπα Μιρ-Χοσέινι
1998 Divorce Iranian Style
2001 Runaway
με τη Φλόρενς Αγίσι
2005 Sisters in Law

Όψεις του Κόσμου

Ζόρικες θείτσες / Κιμ Λοντζινότο

Άφοβες, δυναμικές και αποφασιστικές, οι Ζόρικες θείτσες είναι μια αξιόλογη ομάδα γυναικών, που δραστηριοποιείται σταθερά για την προστασία και τη φροντίδα των κακοποιημένων, παραμελημένων και λησμονημένων παιδιών του Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί τη δράση της θαρραλέας, πολυφυλετικής αυτής ομάδας –αποτελούμενης απ’τη Θούλι, τη Μίλντρεντ, την Στούντλα, τη Γιουρίκα και τη Τζάκι– στην καθημερινή τους μάχη ενάντια στην απάθεια του συστήματος, στη διαφθορά και στην απληστία. Στόχος τους η παροχή βοήθειας στα πιο ευάλωτα και χωρίς δικαιώματα μέλη των κοινοτήτων τους. Ούτε η πολιτική, ούτε οι κοινωνικοί ή φυλετικοί διαχωρισμοί μπορούν να μπουν εμπόδιο στην ενωμένη δύναμη των γυναικών. Η ταινία καταγράφει μια πτυχή της αλλαγής που έχει επέλθει στην Αφρική, και συγκεκριμένα στη Νότιο Αφρική μετά το Απαρτχάιντ, ένα έθνος που μεταμορφώνεται, γεμάτο σθένος και ελπίδα, σε μια νέα δημοκρατία.


Σκηνοθεσία:Κιμ Λοντζινότο
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Kim Longinotto
Μοντάζ:Ollie Huddleston
Ήχος:Mary Milton
Μουσική:Brenda Fassie
Με τους:Thuli, Mildred, Sdudla, Eureka, Jackie
Παραγωγός:Teddy Leifer, Paul Taylor
Παραγωγή:Rise Films & Vixen Films & Channel 4
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Rise Films, UK T. +44 203 214 6072 info@risefilms.com www.risefilms.com
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 - 20:00
ΓΚΑΙΤΕ:Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009 - 20:30
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.