english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Ζαν Ανρί Μενιέ

Φιλμογραφία

(Επιλεκτική)
1976 L’Adieu nu
1980 La Bande du Rex
1992 Smoothie
1994 Sans queue ni tête
1998 Tout partout partager
2004 La vie comme elle va/As Life Goes By
2007 Mina Agossi, une voix nomade/Mina Agossi, a Nomad Voice
2008 Rien à perdre/Nothing to Lose



Όψεις του Κόσμου

Δεν έχουν τίποτε να χάσουν / Ζαν Ανρί Μενιέ

Αυτή η ταινία είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας συνάντησης σ’ ένα δρόμο της Τουλούζης μ’ έναν περιπλανώμενο, έναν άνδρα «με σόλες από άνεμο», έναν αυτάρεσκο και ακτινοβόλο πλάνητα, τον Φιλ τον Φακίρη. Αυτός ο επαγγελματίας άστεγος κλόουν ξεκίνησε απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρκή παρενόχληση που υφίσταται απ’την δημοτική αστυνομία και για την καθημερινή πάλη των τοπικών «Παιδιών του Δον Κιχώτη». Συναντηθήκαμε στα γενέθλιά του. Ήταν αρκετά χαρούμενος και φώναζε ότι γεννήθηκε τη μέρα που πέθανε η Εντίθ Πιάφ και μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο... Η ταινία ήθελα να σκιαγραφεί αυτές τις φανταχτερές ασημότητες, αυτούς τους μεγαλοπρεπείς πλάνητες, τους γενναιόδωρους αιώνια χαμένους, αυτά τα άτομα «δεύτερης κλάσης» που τελικά είναι οι πραγματικοί άρχοντες. Ήθελα να πάρω αυτές τις μορφές που ζουν στη σκιά και να τις βγάλω στο φως...


Σκηνοθεσία:Ζαν Ανρί Μενιέ
Σενάριο:Jean Henri Meunier
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jean Henri Meunier
Μοντάζ:Jean Henri Meunier
Ήχος:Stratos Gabrielidis, Patrick Ghislain
Μουσική:Bernardo Sandoval
Παραγωγός:Lilie Lê Liêu
Παραγωγή:K Production
Συμπαραγωγή:Les Productions du Ch’Timi
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Διάρκεια:78'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:K Production, France T. +33 5 34 31 55 50 F. +33 5 34 31 51 86 kprod @wanadoo.fr
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 - 17:30
ΑΚΜΗ:Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 - 18:00
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.