english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Ίλζε Μπούρκοφσκα Γιάκομπσεν

Φιλμογραφία
2001 The Class Photograph
2004 A Scar from Norway
2006 Children and Arts
2005 Boys on the Bridge
2008 Solvang News
2008 My Mother’s Farm

Όψεις του Κόσμου

Το αγρόκτημα της μητέρας μου / Ίλζε Μπούρκοφσκα Γιάκομπσεν

ΗΤάλε Κάλνα είναι καταπληκτική γυναίκα: εργατική, έξυπνη, δυνατή και με ταλέντο στις ανθρώπινες σχέσεις. Σε κάποια άλλη ζωή, ίσως ηΤάλε Κάλνα να είχε γίνει πρόεδρος της Λετονίας, αλλά η πραγματικότητα την έκανε αγρότισσα μ’ένα μικρό αγρόκτημα, δυο αγελάδες και μια απτόητη προτεσταντική ηθική. Η ταινία δεν αφορά μόνο στην προσωπική ιστορία της Τάλε Κάλνα αλλά τη συνδέει με την πρόσφατη ιστορία της Λετονίας. Σ’ένα προσεγμένο κολάζ ήχων και εικόνων, βλέπουμε όλες τις σημαντικές στιγμές αυτής της ιστορίας. Η αφήγηση μάς λέει πως αυτή η άλλοτε πλούσια χώρα έζησε μεταπολεμικά μεγάλη φτώχεια ως μέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Βλέπουμε ότι ηΤάλε ήταν τότε ένα γρανάζι στην ακούραστη γραφειοκρατική μηχανή του κομμουνισμού, ότι βρήκε μια αδελφή ψυχή στο πρόσωπο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ότι, με τον ερχομό του στην εξουσία, επανήλθαν και τα ανεξάρτητα αγροκτήματα στο λετονικό τοπίο. Η Τάλε και ο δεύτερος σύζυγός της άφησαν την πόλη το 1991 και δημιούργησαν ένα μικρό αγρόκτημα. Απ’ αυτή τη στιγμή και μετά η κόρη της Ίλζε άρχισε να καταγράφει με την κάμερα τη ζωή της μητέρας της και έγινε έτσι η χρονικογράφος μιας σκληρής αγροτικής καθημερινότητας.


Σκηνοθεσία:Ίλζε Μπούρκοφσκα Γιάκομπσεν
Σενάριο:Ilze Burkovska Jacobsen
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Agris Birzulis, Viktors Gribermanis, Trond Jacobsen, Haralds Vecvagars
Μοντάζ:Ilze Burkovska Jacobsen
Ήχος:Halstein Larsen
Μουσική:Rasa Belova
Παραγωγός:Trond Jacobsen
Παραγωγή:Bivrost Film & TV
Συμπαραγωγή:Ego Media
Αφήγηση:Ilze Burkovska Jacobsen
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Νορβηγία
Διάρκεια:55'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:NordicWorld, Norway Camilla Paludan Johansen T. +47 4703 4004 F. +47 2231 4766 cpj@tv2.no www.nordicworld.tv
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 - 15:30
ΑΚΜΗ:Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009 - 11:00
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.