english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Χέντι Χόνιγκμαν

Φιλμογραφία
(Επιλεκτική)
1979 L'Israele dei Beduini
1992 Metal y melancolia/Metal and Melancholy
1996 O Amor Natural
1997 Het ondergronds orkest/The Underground Orchestra
1999 Crazy
2000 P®ivé
2001 Goede man, lieve zoon/Good Husband, Dear Son
2003 Dame la mano
2006 Forever
2008 El olvido/Oblivion

Όψεις του Κόσμου

Λήθη / Χέντι Χόνιγκμαν

Μέσα από την ταινία επισκεπτόμαστε την ξεχασμένη πόλη της Λίμα, έναν ξεχασμένο λαό, τους Περουβιανούς και –όπως όλες σχεδόν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής– μια ξεχασμένη χώρα, το Περού. Καμιά φορά–σε περιόδους προεδρικών εκλογών, όταν γίνεται κάποιος ισχυρός σεισμός ή όταν ανακαλύπτεται κάποιος ομαδικός τάφος, αλλά και πάλι μόνον όταν αυτός είναι αρκετά μεγάλος–ο κόσμος θυμάται το Περού, αλλά για λίγες μόνο μέρες. Σ’αυτή την ταινία, όμως, δεν θα ζήσουμε εκλογές, ούτε σεισμούς, ούτε θα παραβρεθούμε στην ανακάλυψη ενός νέου ομαδικού τάφου. Καθώς περιπλανιόμαστε στους δρόμους της Λίμα, επισκεπτόμαστε παλιά εστιατόρια και μικρομάγαζα, μπαίνουμε σε πολυτελή μπαρ και καθόμαστε στις πλατείες της πόλης για να δούμε και να παρατηρήσουμε.  Συναντάμε κάποιους συγκινητικούς τύπους που χρησιμοποιούν την ποίηση, τα πραγματικά ή τα «πνευματικά» ταχυδακτυλουργικά, τα όνειρα και τη δημιουργικότητα για ν’αντισταθούν στη λήθη και σ’εκείνους που εδώ και αιώνες ορκίζονται πως αγαπούν το λαό τους αλλά στην πραγματικότητα τον αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση.


Σκηνοθεσία:Χέντι Χόνιγκμαν
Σενάριο:Hedy Honigmann, με τη συνεργασία των Judith Vreriks, Sonia Goldenberg
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Adri Schover
Μοντάζ:Danniel Danniel, Jessica de Koning
Ήχος:Piotr van Dijk
Με τους:Jorge Kanashiro, Luis Cerna, David Gutiérrez, Lucía Ruiz, Daniel Gutiérrez Grados, Adolfo Chávez, Mauro Gómez, κ.ά.
Παραγωγός:Carmen Cobos
Παραγωγή:Cobos Films
Συμπαραγωγή:IKON & ZDF-ARTE
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ολλανδία
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Transit International, Canada Jan Rofekamp T. +1 514 844 3358 F. +1 514 844 7298 janrofekamp@filmstransit.com www.filmstransit.com
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 - 20:30
OΛYMΠION:Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 - 15:00
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.