english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Τμήματα Προγράμματος
 Αφιερώματα
 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία
Ροδρίγο Βάσκες

Φιλμογραφία

(Επιλεκτική)
2003 The Killing Zone
2003 Condor: the Axis of Evil
2004 The Killing of Kashmir
2007 Looking for the Revolution
2008 Inside Hamas
2008 Child Miners



Όψεις του Κόσμου

Τα παιδιά των ορυχείων / Ροδρίγο Βάσκες

Γιαγιάγουα, Βολιβία. Εδώ και 100 χρόνια, τα ορυχεία της Γιαγιάγουα χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη κασσίτερου. Ο σκηνοθέτης κατέγραψε εικόνες δύο παιδιών που δουλεύουν στα ορυχεία, του Άλεξ Τσόκε και του Χόρχε Μογινέδο, το Δεκέμβριο του 2005, όταν ο πρώτος αυτόχθων πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος ότι θα αλλάξει τις ζωές των φτωχών. Ο Μοράλες υποσχέθηκε ότι θα καλυτέρευε τις συνθήκες ζωής των μεταλλωρύχων εθνικοποιώντας ξανά τη βιομηχανία. Ο πατέρας του Χόρχε πάσχει από σιλίκωση των πνευμόνων, γνωστή και ως «νόσος των μεταλλωρύχων», και πλέον δεν μπορεί να δουλέψει. Ο Χόρχε έχει αναγκαστεί να δουλεύει περισσότερες ώρες για να ζήσει την οικογένειά του κι έτσι αυξάνει και τις πιθανότητες να αρρωστήσει σαν το πατέρα του. Νεοφερμένοι κουβανοί γιατροί, σταλμένοι απ’την κυβέρνηση του Μοράλες, διέγνωσαν την αρχή της νόσου στον Χόρχε και του συνέστησαν να σταματήσει πάραυτα να εργάζεται. Όμως τώρα, περισσότερο από ποτέ, ο Χόρχε πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει.


Σκηνοθεσία:Ροδρίγο Βάσκες
Σενάριο:Rodrigo Vázquez
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Rodrigo Vázquez
Μοντάζ:Rodrigo Vázquez, Una Ni Donghaile
Ήχος:Gloria Beretervide, Verónica Insausti
Μουσική:Maria Milagros Vázquez
Παραγωγός:Rodrigo Vázquez
Παραγωγή:Bethnal Films
Αφήγηση:Rodrigo Vázquez
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία
Διάρκεια:45'
Έτος Παραγωγής:2008
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Bethnal Films, UK T. +44 208 299 7221 rodrivaz 9@yahoo.co.uk www.la-apertura.com
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009 - 18:00
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 - 14:30
Επιστροφή
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία
© 2009 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.