english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2008
Σάββατο, 8 Μαρτίου 2008
Κυριακή, 9 Μαρτίου 2008
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2008
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008
Σκηνοθεσία
Μπέργκστεïν Μπγιέργκουλφσον

Φιλμογραφία
2007 Syndir feðranna/At the Edge of the World

Άρι Αλεξάντερ Έργκις Μάγκνουσον

Φιλμογραφία
1993 home to Siberia
1997 The Tundra
2001 Making of Falcons
2004 Making of Niceland
2005 Screaming Masterpiece
2007 Syndir feðranna/At the Edge of the World

Στην άκρη του κόσμου / Μπέργκστεïν Μπγιέργκουλφσον, Άρι Αλεξάντερ Έργκις Μάγκνουσον

Mια σύγχρονη ιστορία για ένα επονείδιστο παρελθόν, για κάποιες ζωές που σημαδεύτηκαν από τη βία και την εγκατάλειψη. Σκοτεινά μυστικά βγήκαν στο φως στα τέλη του 2006 και αναστάτωσαν την ισλανδική κοινωνία. Οι αποκαλύψεις των εβδομάδων που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικές: νεαρά αγόρια υπήρξαν θύματα βιαιοπραγίας, βιασμού και συστηματικού εξευτελισμού ενόσω βρίσκονταν υπό την μέριμνα του κράτους, σ’ ένα ίδρυμα για παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς στην κοινότητα του Μπρέιδαβικ, στη δυτική ακτή της Ισλανδίας. Το μικρό κράτος-νησί βρέθηκε μπροστά σε σκληρά ερωτήματα, καθώς η φωνή των θυμάτων επιτέλους ακούστηκε μετά από δεκαετίες σιωπής. Η ταινία υιοθετεί μια ήρεμη προσέγγιση, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων τις οποίες εναλλάσσει με αρχειακό υλικό (συμπεριλαμβανομένων και πλάνων από το Μπρέιδαβικ της δεκαετίας του ’50 και ’60) και εντυπωσιακές εικόνες από τα απομακρυσμένα δυτικά φιόρδ της Ισλανδίας.


Σκηνοθεσία:Μπέργκστεïν Μπγιέργκουλφσον, Άρι Αλεξάντερ Έργκις Μάγκνουσον
Σενάριο:Ari Alexander Ergis Magnússon, Kristján Loðmfjörð
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bergsteinn Björgúlfsson
Μοντάζ:Kristján Loðmfjörð
Ήχος:Kjartan Kjartansson, Ingvar Lundberg
Μουσική:Thor Eldon
Παραγωγός:Ηrönn Kristinsdóttir, Bergsteinn Björgúlfsson
Παραγωγή:Köggull Filmworks /TCFilms, Iceland
Φορμά:35mmΈγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής:Ισλανδία
Διάρκεια:94'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2008 - 20:00
TΩNIA MAPKETAKH:Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2008 - 17:30
Επιστροφή
Doc Market
Pitching Forum 2008
Κουβεντιάζοντας - Just Talking

 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία

© 2008 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Powered by Altanet S.A.